dimecres, 12 de novembre de 2014

Senyeres i reivindicacions als nostres boscos

Després d'unes setmanes sense escriure res de nou, avui reprenc el fil mostrant-vos unes imatges molt adients en els dies que corren.
Actualment, Catalunya està vivint uns dies històrics en un procés sobiranista que vol assolir la plenitud nacional del Principat. Per justificar aquesta independència s'utilitzen molts arguments: econòmics, socials i nacionals. 
Un dels símbols d'aquesta nació és, sens dubte, la Senyera. La Senyera actualment és la bandera oficial de Catalunya però en altres moments ha estat un símbol de protesta, reivindicació i llibertat. A les nostres muntanyes trobem exemples d'aquesta reivindicació i aquest anhel de llibertat i, fins i tot, en punts ben dissimulats es van pintar senyeres en reivindicació d'aquesta nació catalana. 
A continuació us mostro alguns exemples, alguns d'ells de ben propers. 
Camí de les aigües
Si agafem el camí de les aigües des de la Coma en direcció al Mas d'en Llord, a mig camí, ens trobarem aquest gran roc que sembla que vulgui interposar-se en el camí Si ens fixem en la banda que dóna a Rojals hi podrem veure aquesta senyera pintada.

Una altra senyera la podem veure a la part superior. És just a l'inici del camí de la Tossa que ens porta a Sant Joan. Allí en aquelles lloses calcàries hi trobem aquestes quatre barres de la nostra bandera, pintades en època franquista. 

A continuació, us mostro una imatge molt més coneguda per tots. La Senyera que trobem al mirador de l'ermita de Sant Joan, una ermita amb un gran ressò catalanista, ja que en una cova molt propera, la del Nialó, s'hi va allotjar en penitència la darrera princesa de llinatge català, Elionor d'Urgell. Potser, per això, en dues ocasions a l'any els ermitans canvien la senyera amb el cant del Segadors i, en les darreres ocasions, amb crits favorables a la independència.


 Finalment, les nostres muntanyes han acollit reunions clandestines, actes de protesta i de reivindicació. Per exemple, en la consulta popular del 28 de febrer de 2010 sobre la independència es va penjar una senyera gegant als cingles de Sant Joan. O bé, en un correllengua es van penjar estelades a les 3 creus de la Mola dels quatre termes. Les nostres muntanyes també reflecteixen els anhels i reivindicacions de la Vila de Montblanc.

1 comentari:

  1. A la C-14, just a l'entrada de la vila des de Vilaverd, en un tossal hi ha una estelada que aguanta; està entre la carretera i la via del tren.

    Salut i independència.

    ResponElimina